- En utvikler må forstå alle mennesketyper

Ranja Pedersen Ovedal
02.jul.2019 12:42:27

- Å jobbe som utvikler i Communicate handler om mye mer enn å sitte og skrive koder, man må kommunisere mye med andre mennesker.

Fredrik Roppestad er utvikler hos oss i Communicate. Hans hverdag består i stor grad av kundekontakt og dialog med ulike mennesker. Det er viktig at han evner å kommunisere og tolke ulike personlighetstyper.

Menneske og data skal fungere sammen

Etter å ha tatt en mastergrad innenfor maskinlæring og kunstig intelligens på NTNU, forsto Fredrik hvordan maskin og menneske kan fungere sammen. Han forsto viktigheten av data, og at dette er grunnlaget for kunstig intelligens. Dette førte til at han ble tipset om Communicate, som jobber mye med grunndata.

- Vi jobber med det som er flytende data i bunn og sørger for at det kommer frem til riktig sted hos kunden. Skal vi klare det blir riktig maskinlæring og kunstig intelligens veldig viktig.

Mye av tiden til en utvikler brukes selvsagt til å skrive kode, men i Communicate får man også muligheten til å ta ansvar og involveres i mye annet, både i prosjektgjennomgjøring ute hos kunden, men også internt hos Communicate. Flere av våre dyktige utviklere, blant annet Fredrik, bidrar til å vår lille videoserie Medieblikk, hvor vi kommenterer aktuelle IT-relaterte nyheter.

LES OGSÅ: Fra skole til jobb: Kaya skaper revolusjon i byggebransjen

Fredrik jobber i dag med å lage fleksible systemløsninger som håndterer vareinformasjon, prisinformasjon og lagerstatus til webshop.

- Dette er jo litt kjernen i varehandel. Uten disse tre tingene, kan man glemme å drive en nettbutikk i dag, sier Fredrik.

God kultur gjør at 80 kollegaer føles som 10

Fredrik liker veldig godt miljøet i Communicate. Selv om det er ca 80 stykker som jobber hos Communicate i dag, så prøver de å opprettholde en kultur hvor det skal føles som om at det er et selskap med kun 10 stykker. En slik kultur fører til at det er en kort vei opp til lederen.

- Jeg kan ha direkte diskusjoner med administrerende direktør Thor-Erik Skrøder. Vi drøfter problemer og feirer seiere sammen. Det er veldig befriende at det er så lav terskel her, sier Fredrik, og deler noen tips og erfaringer til nye søkere: 

- Manglende arbeidserfaring eller kompetanse er ikke nødvendigvis noe du trenger å bekymre deg over. Du vil få den opplæringen du trenger. Communicate har et trainee program med en del kurs, og alle newbies blir fulgt opp av en senior som vil hjelpe deg å nå målene dine.

- Det viktigste er at du evner å tilegne deg kunnskap og vise interesse. Uten interesse blir det dårlige løsninger for kunder.

- Til slutt vil jeg også si at du bør være glad i å omgås andre mennesker. Vi jobber ofte med kunder på tvers av fagfelt, det gjør at samspill alltid må være i fokus.

BESØK VÅR KARRIEREPORTAL→

Forstå hva det betyr å være en superhelt i Communicate og hvordan vi tilrettelegger for ansatte!

DSC07383

Likte du innlegget? Få nyhetsbrev på mail

Kanskje du liker disse

artiklene om karriere