Gikk rett fra bachelor til fast jobb i Communicate

Stine Mathisen
25.aug.2021 14:03:23

I starten av august, mens store deler av Norge fremdeles var på ferie, troppet June Hansen, Felix Leenborg Anthonessen, Abdirahman (Abdi) Hassen og Jørgen Mobakken opp i Communicate sine lokaler. Veien gikk rett fra bachelor til fast jobb, hvor de har fått arbeide med det de har studert, og samtidig lære mye nytt, sammen med engasjerte og kunnskapsrike kollegaer. 

- Man blir kastet inn i det, og vi har fått mulighet til å jobbe med prosjekt helt fra starten av, så det har vært en spennende og lærerik overgang. Det er mye nytt, men vi får veldig god hjelp og støtte av erfarne kollegaer, så starten vår har vært veldig bra, forteller Felix.  

De mener alle det er tydelig at Communicate har en kultur for å bidra og støtte opp om hverandre, og merker at kollegaene er ivrige etter å hjelpe de nye med å finne seg til rette. - Man merker veldig at folk hjelper og at det ikke er farlig å stå litt fast. Du får hjelp, det er bare å spørre, sier Jørgen. 

June legger til: - Vi har blitt introdusert til veldig mange fra hele Communicate, og alle, hvert eneste menneske vi har snakket med har sagt "bare send meg en mail eller ring meg hvis det er noe". Det er veldig betryggende. 

Mulighet for jobb 

Å skrive oppgave for en bedrift kan være svært lærerikt, og er med på å forberede studentene på arbeidslivet, og hvordan det de studerer fungerer i praksis. Det er også viktig nettverksbygging, og nettopp det at June, Abdi, Jørgen og Felix sitter her i dag, startet med bacheloroppgavene deres, og et ønske om å skrive for en bedrift. 

- Vi skulle jo skrive bacheloroppgave, og så kjente vi noen som hadde bacheloroppgave for Communicate, og som anbefalte det. Så da valgte vi det samme, og tok kontakt, og det var supert for oss og, forteller Jørgen. 

Når muligheten så dukket opp for å bli tilbudt jobb etter endt studie, var det noe alle ivrig takket ja til. At Communicate er et bra sted å starte karrieren har de ikke tvil om, og spesielt fokuset på de ansatte og det sosiale var noe som veide tungt i avgjørelsen. 

- Det som var avgjørende for meg var fokuset Communicate har på samhold, at det står i sentrum at alle skal ha det bra og gøy på jobb, sier Felix.

Et sted å nå ambisjonene sine 

De nyansatte er en engasjert og ambisiøs gjeng, og på spørsmål om hvor de ser for seg at de er om et års tid, svarer June: - Fremdeles utvikler, men på sikt så tenker jeg enten prosjektleder eller teamleder for eksempel, å kunne ta litt større ansvar.  

- Om et års tid så er jeg nok ute med kunder, og ikke bare på internt prosjekt, men litt utenfor også. Det hadde vært kult, fortsetter Jørgen.  

At interne prosjekter er et godt sted å starte er de alle enige i, og de mener dette bringer en viktig trygghet, hvor de får muligheten til å prøve seg frem og innhente praktisk erfaring, før de skal ut til kunder. Samtidig har de inntrykk av at det er gode muligheter for å vokse og utvikle seg hos Communicate. 

- Det virker absolutt sånn. Det er lagt opp til at det skal være et løp som gjør at man kan utvikle seg i de retningene man ønsker. Det er veldig åpent for å ta initiativ på det man har lyst til, forteller June.  

- Samtidig er det masse forskjellige roller, fortsetter Felix. - Jeg for eksempel aner ikke hvilken vei jeg vil gå, så jeg kommer til å ta og føle på litt forskjellig. Og når vi har hatt de intervjuene i oppstartsfasen med forskjellige roller og sånt, så er det mye av det jeg tenker at kunne vært kult. Og det virker som at det er muligheter for å prøve flere forskjellige ting, helt til du finner det du vil drive med. 

Abdi legger til: - Jeg har inntrykk av at det er dine personlige ønsker som er begrensningene dine. Det du har lyst til kan du få til, så lenge du bare gir litt. Den friheten gir en trygghet, og en følelse av at man kan prøve seg frem.

Tips til studenter: Ta initiativ  

Selv har de vært veldig fornøyd med veien inn i jobb gjennom bacheloroppgaven, og mener dette hjalp dem med å bli kjent med bedriften og arbeidsmetodene på forhånd. Det ga dem også god oppfølging gjennom bachelor-prosessen, noe de påpeker ikke alle bedrifter er like gode til å følge opp som lovet. Alle fire er enige om hvilke tips de vil gi til andre som ønsker jobb hos Communicate, eller som kunne tenke seg å skrive bachelor for bedriften;  

- By på deg selv. Communicate ansetter på personligheter, og ikke hva du nødvendigvis kan, for det kan du lære, sier June.   

- Man bør være litt frampå, og om du ender opp med bacheloroppgave i Communicate, så vis deg frem i teams-møtene og vis at du kommer til å legge ned en innsats. Da kommer du til å lære mye mer og få mer hjelp, avslutter Felix. 

Mats Løkken

En bransje med rask utvikling

Mats forteller om en bratt læringskurve og et nytt syn på hva rollen som utvikler går ut på. Les mer her → 

Likte du innlegget? Få nyhetsbrev på mail

Kanskje du liker disse

artiklene om karriere