Menu
Rask Digital Utvikling
Kontakt oss

– Mitt beste råd til en trainee er å være nysgjerrig

Jonas Bariås
24.jan.2020 14:00:31

Tenk 10 år tilbake i tid. Hva var planen din for fremtiden? Har du fulgt den veien du så for deg, eller har det dukket opp muligheter som var vanskelig å forutse? Uansett hvordan ditt tiår ble, så vil nok de aller fleste kjenne seg igjen i at livet har en snodig tendens til å ta brå vendinger fra tid til annen.

Dette beskriver året 2019 ganske presist for Amra Buzaljko. Studiet var fullført og jobben var i boks. Hun skulle bli lektor. Så fikk hun en uventet telefon. 

– Planen var klar og jeg hadde fått jobb som lærer på min gamle videregående skole. Men så ringte plutselig Communicate. Det var overraskende, for selv om jeg søkte så var jeg veldig usikker på om jeg ville bli vurdert. Jeg har studert fysikk og matematikk, så jeg har jo en litt annen bakgrunn enn de fleste her. Men når jeg plutselig fikk muligheten til å jobbe her så tenkte jeg at dette var en sjanse jeg ikke kunne gå glipp av, sier Amra med et smil.

– På skolen hadde jeg blant annet Teknologi og Forskningslære. Det var et fag jeg likte veldig godt og som var kjempespennende. Teknologi er jo fremtiden, så det var det som fikk meg til å søke i utgangspunktet, legger hun til. 

Hun håper det kan inspirere andre til å gå for noe de ikke har helt tro på, for man vet aldri når muligheten dukker opp. Sjansen for å treffe er alltid der. 

HubSpot Video

 

Forventet noe annet

Etter seks uker på Microsoft University, hvor traineene får en innføring i teknologien de vil jobbe med for kundene våre, gikk veien videre ut i prosjekt for Amra. 

For tiden jobber hun med et spennende og innovativt prosjekt for en av våre kunder i byggenæringen, og er med på å utvikle løsninger som forandrer arbeidsprosessene deres radikalt. 

Vil du utforske mulighetene som trainee i Communicate?
Klikk her for å lese mer og søke!

– Jeg kom inn i et prosjekt som allerede var godt i gang, men ble tatt godt i mot av alle. Jeg var forberedt på harde deadlines, mye stress og ansvar, men miljøet her er veldig behagelig og trygt. Det er godt å føle at man har kollegaer som støtter deg i arbeidet og virkelig vil at du skal bli flinkere, sier Amra. 

– I en traineerolle skal man jo først og fremst utvikle seg og lære nye ting. Og det er veldig motiverende å få jobbe med inspirerende folk som deler kunnskap, brenner for faget og har stor faglig tyngde. Å utvikle meg og lære nye ting er noe av det beste jeg vet, så å få gjøre det på fulltid og i tillegg få betalt for det – det er ikke verst, fortsetter hun. 

Tett samarbeid

I Communicate lever vi etter et sett med verdier vi kaller HELT – humør, engasjement, lagspill og troverdighet. Spesielt lagspillet har vært fremtredende for Amra siden hun startet hos oss.

– Det er helt klart en viktig del av hverdagen i min rolle. Man jobber tett med andre og får kontinuerlig feedback, som hjelper meg med å bli bedre. Står man på egenhånd er det veldig mye vanskeligere å gjøre jobben med samme kvalitet, spesielt når man starter fra scratch. Jobber man sammen blir alt mye bedre. 

– Har du et tips til andre som ser etter en traineestilling?

– Mitt beste råd til en trainee er å være nysgjerrig. For å lykkes må man være utforskende og bevege seg dit man ikke har vært før. Tørre å utfordre seg selv, rett og slett. 

Vilde og Erhan utviklere i Communicate

Vil du vite mer om hverdagen i Communicate?

Besøk vår karriereportal her!

Likte du innlegget? Få nyhetsbrev på mail

Kanskje du liker disse

artiklene om karriere