Menu
Rask Digital Utvikling
Kontakt oss

Jobb som utvikler: - Jeg forenkler hverdagen til andre

Jonas Bariås
24.jan.2020 12:13:37

Mats Løkken er seniorutvikler i Communicate og har jobbet hos oss i tre år. Siden han startet karrieren har læringskurven vært stupbratt, og han forteller at han stortrives med å jobbe i en bransje som preges av rask utvikling og hyppige endringer.

Men én ting har han fått merke mer enn noe annet siden han forlot skolebenken: Utviklerrollen handler om mye mer enn forholdet mellom menneske og maskin.

– Når man går ut i jobb som utvikler, så tenkte jeg at man først og fremst skal forholde seg til et tastatur og noen skjermer. Men det er jo ikke en gang halvparten av hva det handler om. Jobben min som utvikler er å forenkle folks hverdag, og skal jeg klare det så må jeg jo forstå menneskene vi jobber med og oppgavene de skal løse. Folk er forskjellige og har ulike behov, så for meg har det vært veldig lærerikt å kjenne på den delen av rollen. Så det er viktig å være glad i mennesker, sier han.

HubSpot Video

 

«Passion» for folk og fag

Du skal ikke prate lenge med Mats for å forstå at han er en vaskeekte Communicater. Med sitt smittende humør og inkluderende personlighet, stor lidenskap for faget og et genuint ønske om å hjelpe andre er han selve personifiseringen av vårt verdigrunnlag: Humør – Engasjement – Lagspill – Troverdighet.

I Communicate er vi sterkt opptatt av at HELT-verdiene skal gjennomsyre arbeidet vi gjør og miljøet vårt.

Vil du jobbe som utvikler i Communicate?
Klikk for å utforske hverdagen og søk!

– Helt siden jeg startet i jobben så har jeg fått kjenne på at dette er noe som alle lever etter. Folk er veldig lærevillige og samarbeidsvillige, og har et stort engasjement for det faglige og det sosiale. Jeg husker jeg synes det var litt skummelt når jeg skulle rett ut i et stort prosjekt, men jeg fikk veldig god oppfølging og følte meg inkludert fra første sekund. Det ble en veldig fin start på reisen, sier Mats.

Det er lov å ta litt plass

Communicate skal være en virksomhet hvor alle får muligheten til å slå ut i full blomst. Man skal få lov til å ta plass, tid til å utvikle seg og muligheten til å sette eget fotavtrykk på leveransene våre. Samtidig har alle et ansvar om at vår kollektive kompetanse ivaretas på best mulig måte. Man må ha lidenskapen som kreves for å følge den teknologiske utviklingen, understreker Mats. 

Det er dette som gjør Communicate til Communicate.

– Nå har jeg jo jobbet her i tre år, og jeg har absolutt merket at man får muligheten til å utvikle seg i den retningen man vil. Etter å ha sittet i samme prosjekt en stund har jeg fått mer og mer ansvar, og etter hvert beveget meg litt mot arkitektrollen også. Tilliten fra kollegaene mine har vært der hele veien, og det er gøy at man kan velge litt selv hvor mye ansvar man vil ta. 

Vil du vite mer om Communicate?

Besøk vår karriereportal og lær mer om hverdagen hos oss!

Likte du innlegget? Få nyhetsbrev på mail

Kanskje du liker disse

artiklene om karriere