- Jeg fikk arbeidskontrakt før jeg var ferdig med utdannelsen

Ranja Pedersen Ovedal
01.jul.2019 14:45:02

Sondre jobber i dag som utvikler i Communicate. Før den tid, studerte han informatikk hvor han oppdaget sin lidenskap for programmering og utvikling. Hans iver etter å tilegne seg ny kunnskap bidro til at Communicate plukket ut Sondre som en interessant kandidat. Det endte med signert arbeidskontrakt før ferdig utdannelse.

Overgangen fra skolebenken til arbeidslivet kan ofte være overveldende. Sondre beskriver derimot hans første år i Communicate som rolig og trygt.

– Intervjuprosessen skilte seg spesielt ut. Det hele var veldig jordnært, og jeg kunne senke skuldrene.

– En av grunnene til at jeg ønsket å jobbe for Communicate, var deres fokus på å gi noe tilbake til de ansatte. Jeg var trygg på at jeg ville bli verdsatt og få mulighet til å jobbe med ny teknologi, spesielt med Microsofts nye digitale løsninger. I tillegg tilbyr Communicate muligheter for å ta kurs, studier og sertifiseringer.

Avslappet arbeidsmiljø og delingskultur

Selv ble han raskt satt ut i et prosjekt. Jobben innebar å implementere en tjenesteplattform som skulle erstatte deres nåværende “BizTalk løsning”. De jobbet da hovedsakelig med Azure Function, Service Bus og Cosmos DB. Ettersom de fleste i teamet var nye hos Communicate og i arbeidsmarkedet, hjalp teamet hverandre innen C# og PowerShell og automatisering av deploy og integrasjon.

– De prosjektene jeg har hatt til nå innebærer mer backend programmering. Med min bakgrunn i frontend var dette en stor overgang. Prosjektene har derimot gitt meg skikkelig smaken for backend utvikling. Dette er definitivt noe jeg ønsker å jobbe videre med.

For tiden jobber Sondre med et konsern som tilbyr forbrukerelektronikk. Fokuset ligger på å bruke ny teknologi som finnes i Azure.

LES OGSÅ: En utvikler bør evne å tolke og kommunisere til forskjellige mennesketyper

– Vi jobber i en større gruppe, noe som krever en del koordinering. Prosjektgruppen består både av de som jobber internt og eksternt i konsernet. Likevel bærer prosjektet preg av det samme avslappende arbeidsmiljøet og delingskulturen som jeg er så fornøyd med i Communicate.

Betydningsfulle prosjekter

Sondre synes det er gøy å kunne påvirke viktige avgjørelser.

– Jeg er utvikler, men får likevel ta del i beslutninger om hvilken teknologi som bør brukes og enkelte designmuligheter. Det gir også en skikkelig god følelse å faktisk se hvordan våre løsninger bidrar til å effektivisere andres arbeidsflyt. Mye av det vi gjør handler om integrasjon, og dette skjer gjerne mellom kulissene. Da føles det godt å få tilbakemeldinger på hvordan vi har bidratt til å forbedre andre sine dager. Vi gjør faktisk en forskjell for andre.

BESØK VÅR KARRIEREPORTAL→

Forstå hva det betyr å være en superhelt i Communicate og hvordan vi tilrettelegger for ansatte!

DSC07358

Likte du innlegget? Få nyhetsbrev på mail

Kanskje du liker disse

artiklene om karriere