Menu
Rask Digital Utvikling
Kontakt oss

Rask digital utvikling med tjenesteplattform

Ranja Pedersen Ovedal
22.mai.2020 10:00:00

For å holde følge i det digitale kappløpet, må man kunne takle svingningene i markedet. Gjennomføringsevne, tilpasningsdyktighet og hastighet er kritiske egenskaper for virksomheter i en digital verden, hvor kampen om markedsandelene stadig intensiveres.

Utfordringen for mange virksomheter er at de sitter på IT-systemer som har eksistert lenge. Disse er ofte svært robuste, men krever mye vedlikehold og gir ikke samme muligheter for skalering og fleksibilitet som følger med moderne teknologi.

– Eldre systemer innbyr ikke til fart, poengterer konsulentdirektør i Communicate, Thomas Breda.

Les også: Bygge tjenesteplattform? Book gratis workshop her

– Når de gamle systemene skal forholde seg til den nye hverdagen, må man tenke på en ny måte. Forretning forventer at IT er kjapt på ballen, noe de ikke klarer med systemer som er teknisk utdatert, sier han.

Større hastighet med tjenesteplattform

Digitalisering handler i stor grad om utnyttelse av teknologier for å lansere nye, digitale tjenester raskt til markedet, levere bedre kundeopplevelser, automatisere tidkrevende prosesser og tilrettelegge for BI og Analytics. En forutsetning for å lykkes med dette er å frikoble kjernesystemer fra etablerte siloer og at data tilgjengeliggjøres for hele virksomheten.

Løsningen er å bygge en digital plattform (Hybrid Integration Platform), på en moderne arkitektur. I videoen under forteller Thomas mer om hvilke mulighetsrom en digital tjenesteplattform gir (artikkelen fortsetter under bildet):

HubSpot Video

 

– Tjenesteplattformen løfter informasjon fra kjernesystemene, så de kan bygges opp som tjenester, som systemer, brukere eller partnere kan få tilgang til. Dette skaper helt nye muligheter for virksomheten, som vil få kjenne på alle fordelene ved å kunne drive rask digital utvikling, sier Thomas.

Rask digital utvikling handler om å benytte moderne arkitekturprinsipper for å gjøre virksomheten i stand til å realisere deres digitale strategi. En digital tjenesteplattform vil blant annet:

  • gjøre utilgjengelig data til verdifulle byggeklosser, som raskt og enkelt kan settes sammen.
  • gjøre det mulig for utviklere å jobbe med større hastighet og fleksibilitet, så tiden mellom idé og marked kuttes drastisk.
  • redusere risiko ved migrering, oppgradering eller implementering av nye forretningssystemer.
  • hjelpe virksomheten med å bruke større ressurser på verdiskapende initiativer, ved å gi virksomheten spillerom til å benytte nye løsninger som krever mindre vedlikehold.

Raske endringer og raske resultater

Når det er lett å få jobben gjort, er det kun kreativieten som setter grenser for hva din virksomhet kan oppnå. For å gjøre veien til en digital tjenesteplattform kortere enn før, har vi brukt all vår kompetanse og erfaring til å utvikle egne tjenester.

Disse tjenestene – eller byggeklossene om du vil – er utviklet spesifikt for at det skal være mulig å bygge tjenesteplattformer raskere enn før, uten at det går på bekostning av kvaliteten.

– For å være i stand til å møte den hastigheten som forretning har behov for i dag, må du ha noe som innbyr til fart. Løsningen på det er en digital tjenesteplattform, som muliggjør raske endringer og raske resultater, sier Thomas.

Les også: De viktigste overskriftene fra Gartner IT Symposium 2020

Communicate_Tjenesteplatform_Master03_H-264-thumb-1

Les mer om digital tjenesteplattform


  Klikk her for å gå videre →  

Likte du innlegget? Få nyhetsbrev på mail

Kanskje du liker disse

artiklene om digital tjenesteplattform