Menu
Rask Digital Utvikling
Kontakt oss

Hurtighet gjennom bedre struktur og ledelse

Ranja Pedersen Ovedal
24.mai.2018 12:40:21

Integrasjonsdagene 2018 vil handle om «Rask digital utvikling». En av fjorårets foredragsholdere, endringsekspert Geir Amsjø i Lean Venture, har så mye innsikt rundt dette temaet at han like gjerne kunne vært en av årets foredragsholdere. 

Geir Amsjø intervju

Overskriften på innlegget hans i fjor var «Raske endringer med større kontroll Budskapet var at endringsledelse er den viktigste forutsetningen for å kunne lykkes med digital transformasjon.

Det å våge og velge bort ting var noe Amsjø trakk frem i sitt foredrag i fjor. Den gang påpekte han at i tillegg til at organisasjoner bør være raske, pålitelige og innovative, må ledere bli flinkere til å si nei, samtidig som de fortsatt våger å ta sjanser.

Hurtighet er også en stadig mer markant suksessfaktor og det forventes at man skal kunne levere raskere, og ikke minst endre seg raskere – uten at disse to faktorene går på bekostning av kontroll og kvalitet. Dette er i følge Amsjø hele nøkkelen til innovasjon. Vi fikk en liten prat med endringseksperten og spurte ham om hva han tenker rundt årets tema.

Se fullt intervju med Geir Amsjø fra Integrasjonsdagene 2017 her.

 

Struktur og ledelse

Amsjø mener at hastighet har vel så mye å gjøre med struktur og ledelse, som med teknologi. Tradisjonelle strukturer har alt for mange nivåer i hierarkiet og alt for mange ulike roller. Både hierarkinivåer og roller fører til overleveringer (handovers) som har en rekke forsinkende egenskaper.  

I følge Amsjø vil dette for det første skape kødannelser og lokal prioritering, som igjen fører til flaskehalser. Dessuten blir det indirekte kommunikasjon som fører til misforståelser og gjør det vanskelig å få en felles retning og innsats. 

– De raskeste har forlatt tanken på rolleoptimalisering og fokuserer i stedet på flytoptimalisering. Det som er viktig er at tverrfaglige team raskt kan fullføre og levere det de har startet på. På denne måten vil organisasjonen bli både rask, fleksibel og effektiv. 

Amsjø forteller til Communicate at det er mange som jobber med dette for tiden, og det som er felles for de fleste er at de undervurderer den endringen som skal til. Det skal stor vilje og utholdenhet til for å endre på gamle mønstre som sitter sterkt forankret i kultur og struktur.  

 

Verdien av deltakelse

På spørsmål om hvorfor Amsjø mener du bør delta på Integrasjonsdagene i august, er svaret at arrangementet adresserer dagens og morgendagens utfordringer. 

– Integrasjonsdagene kan helt sikkert virke som en sterk inspirasjonskilde til alle som jobber hardt med å forberede seg til fremtiden. 

Amsjø legger også til at noe av det mest verdifulle ved en deltakelse er både solide, gode innlegg i løpet av dagene i Halden, i tillegg til alle samtalene som foregår i pauser og under middagen. 

 

Dersom du ikke vil gå glipp av dette, meld deg på og hør på hva vi vil fortelle deg! Vi skal blant annet stille disse sentrale spørsmålene: 

  • Hvordan oppnå hastighet i et selskap som er bygget for størrelse og styrke?
  • Hvilke trender vil påvirke oss mest?
  • Hvordan innovere og utvikle strategier uten å vite hvordan fremtiden vil se ut?
  • Hvilke teknologier, verktøy og metoder benyttes av de beste?

 

Vi gleder oss til å se deg!

Meld deg på

Likte du innlegget? Få nyhetsbrev på mail

Kanskje du liker disse

artiklene om digital tjenesteplattform