Menu
Rask Digital Utvikling
Kontakt oss

Verdiskapning i et samfunn med kunstig intelligens

Rohit Saggi
30.mai.2018 18:16:02

Om ikke lenge vil du ha en digital kollega ved din side. Vi snakker ikke om digitale ferdigheter, vi snakker om kunstig intelligens. Dette vil naturligvis føre til veldig mange muligheter som ikke finnes i dag, og da også noen utfordringer.

Opplev Max Herner på Integrasjonsdagene 2018_tag

Spørsmålet vi må stille oss er hvordan vi skal skape forretningsverdi med digitale ansatte. Dette er temaet for foredraget til Max Herner fra IPsoft på Integrasjonsdagene.

Se video nederst i saken!

En teknologioptimists betraktninger

Hva er det som får en teknologioptimist, i følge Herner selv, til å jobbe med verdiskapning for kunstig intelligens - og hvor langt har faktisk teknologien kommet i dagens samfunn?

– Kunstig intelligens er over alt nå, men for fem år siden var det ikke et vanlig tema, heller ikke i IT-kretser. Da jeg begynte i IPsoft for tre år siden opplevdes kunstig intelligens fortsatt som et diffust tema som det var få som kunne noe om, og enda færre som hadde konkret erfaring med. I 2018 snakker alle om kunstig intelligens, og den potensielle påvirkningen teknologien kan ha på oss og vårt samfunn.

I følge Herner handler «hypen» rundt kunstig intelligens mye om ønsket om hva teknologien skal være, og mindre om hva den faktisk er – både på kunde og leverandørsiden.  

 

IT må bli mer strategisk

Herner mener at kunstig intelligens fortsatt har et utrolig stort potensiale om man tar utgangspunkt i hva teknologien er i stand til i dag, hva som vil skje på kort og lang sikt - og hva den da vil kunne brukes til i årene som kommer. Dersom man i tillegg evner å knytte teknologiutviklingen opp mot sin strategiske agenda, vil man kunne oppnå mye.

– Teknologiutviklingen er en kontinuerlig prosess og jeg mener derfor at IT må bli mye mer strategisk enn det er i dag. Mister man en bølge, litt avhengig av kjernevirksomhet og forretning, kan man gå konkurs. Alternativt kan man nå det andre ytterpunktet, å bli markedsledende, basert på sine teknologivalg.

 

Verdiskapning og betydningen for deg

Hvis man vet hvor man skal starte, og ikke minst hva man bør gjøre for å forberede seg til det som kommer, vil man kunne nå langt, ifølge Herner.

– Gode data er en forutsetning for å kunne bruke kunstig intelligens til reell verdiskapning. Derfor vil det å jobbe strukturert med grunnforutsetningene, samtidig som man bygger konkret teknologierfaring, være fokus for de aller fleste organisasjoner.

 

Årets Integrasjonsdager

Herner gleder seg til å fortelle mer om hvor han tror kunstig intelligens kan ta oss i fremtiden.

– For å skape noe, må en ha et mål. Å teste ut noe uten et tydelig mål, har ofte begrenset verdi. Men knytter vi det jeg skal prate om i mitt foredrag sammen med temaet for Integrasjonsdagene; Rask digital utvikling, vil vi klare å levere verdi, mener Herner.

– For å levere verdi må man legge sammen kunnskap og erfaring i produkter for kunstig intelligens, og vi skal vise deg hvordan vi gjør dette – og hvordan vi mener det gir store muligheter for deg til å skape verdi i din organisasjon.

Meld deg på årets Integrasjonsdager i Halden og få sjansen til å høre mer fra Max Herner om kunstig intelligens og verdiskapning.

Meld deg på

 

Likte du innlegget? Få nyhetsbrev på mail