Menu
Rask Digital Utvikling
Kontakt oss

Forretningsverdier av Rask Digital Utvikling

Kjetil Abrahamsen
22.mai.2019 16:05:08

Deling av informasjon er noe alle selskaper sliter med, men en viktig forutsetning for å skape det vi kaller rask digital utvikling. Siden Communicate ble grunnlagt på 90-tallet har selskapets arbeid tatt utgangspunkt i et slagord:

«All relevant informasjon tilgjengelig, hvor som helst og når som helst.»

Vi mener dette er et slagord som aldri vil miste sin kraft. Verden har endret seg radikalt siden 1996, mye takket være mulighetene teknologien har gitt oss. Men behovet for tilgang til riktig informasjon står like sterkt som før, om ikke sterkere. Det eneste som har endret seg er mengden informasjon vi kan få tak i. Her ligger nøkkelen som får den digitale transformasjonen til å skyte fart.

Feilen mange ledere gjør

Mange ledere i Norge har en misoppfatning av at de vil lykkes med digitaliseringsprosessene ved bare å investere i nye løsninger. Store deler av IT-budsjettene går til anskaffelse av verktøy og applikasjoner, som dekker behov en tror en trenger. Utfordringen er at systemene som håndterer alt en virksomhet har behov for; økonomi, salg, logistikk, prosjektstyring og så videre, ikke kommuniserer med hverandre.

Resultatet blir at man jobber i siloer, hvor kun én avdeling har enkel tilgang til informasjon som er relevant for flere. Det er lite effektivt og bremser verdiskaping. Mange har erfart at man ikke automatisk blir mer lønnsom eller bedre likt av kundene ved kun å investere i teknologi. De har slitt med å forstå at det digitale skiftet handler om mye mer enn systemer, berøringsskjermer og kule IT-løsninger. Det har kostet dem mye tid og penger.

Derfor utfordrer vi kundene våre til å tenke annerledes og rette fokuset mot egen forretning og egne prosesser, fremfor å henge seg opp i kravspesifikasjoner og teknologi.

Les også: Slik fungerer en digital tjenesteplattform

Rask verdi

Noen få, enkle spørsmål er styrende for vårt arbeid med å skape rask digital utvikling i norske selskaper:

- Hva er målene deres?
- Hvordan vil denne tjenesten hjelpe deg med å nå målene? 
- Hvilken verdi gir det selskapet ditt?
- Hva slags informasjon trenger du for å få til dette?

Vi er trent opp til å lete etter produkter som skal løse utfordringene våre. Men hvis du ønsker å realisere målene i strategien deres, skape mer effektive prosesser og levere bedre tjenester, er det tilgangen på informasjon som bør ha din absolutt høyeste prioritet. 

En digital tjenesteplattform bygget med moderne arkitektur frigjør denne informasjonen på tvers av kjernesystemene. Tjenesteplattformen fungerer som en grunnmur. Den kobler hele virksomheten sammen. Herfra vil du kunne hente store mengder informasjon og data, som vil gi deg dypere innsikt om kunder og prosesser du tidligere bare kunne drømme om. 

Denne evnen har mange strategiske verdier:

  • Med innsikt forankret i virkeligheten vil ledelsen kunne utvikle bedre og tydeligere strategier

  • Ved å frigjøre informasjon vil ansatte kunne bruke mindre tid på unødvendig, internt byråkrati og mer tid på å skape gode kundeopplevelser.

  • Ved å forenkle og automatisere arbeidsprosesser vil du kunne kutte tiden på prosesser som tidligere tok flere uker og dager ned til timer og minutter.

  • Du kan utvikle tjenester som har bedre funksjonalitet og gir mer verdi til ansatte og kunder

  • Du vil lære enormt mye om selskapet og kundene dine. Denne kunnskapen vil du kunne bruke som et utgangspunkt for innovasjon rundt produkter og tjenester

  • Du vil raskt kunne legge til nye tjenester på toppen av plattformen og gjøre kontinuerlige forbedringer, etter hvert som dere henter inn data

Rask digital utvikling i praksis

Ved å tilgjengeliggjøre informasjon for våre kunder, hjelper vi de med å skape en smartere og mer lønnsom virksomhet. I videoen under viser vi deg hvordan vi jobber for å skape rask digital utvikling.

Dagligvarekjeden REMA 1000 hadde et stort ønske om å få deres systemer til å samhandle, for å effektivisere kjøpmannens hverdag, få kontroll på medarbeidernes data og skape bedre kundeopplevelser. Med ett integrert system har de blant annet kuttet tidsbruken på on-/offboarding fra flere dager til noen få minutter. Prosessen er også 100% digital:


  Les mer om vår leveranse hos REMA 1000 her →  

Likte du innlegget? Få nyhetsbrev på mail

Kanskje du liker disse

artiklene om rask digital utvikling