Vilde og Erhan om Microsoft University og hverdagen som trainee

Ranja Pedersen Ovedal
26.sep.2019 12:54:18

Erhan og Vilde er to av syv utviklere, som i løpet av sommeren 2019 var gjennom 7-ukerskurset til Microsoft University, før de gikk inn i traineestillinger i Communicate. Begge gikk rett fra skolebenken til fast arbeid, og i denne artikkelen vil du få svar på alt en fremtidig MSU-student kanskje lurer på i forkant av det intensive kurset og veien til fast jobb.

Fortell litt om MSU. Hvordan ser studieløpet ut?
Vilde: – MSU er et 6-7 uker langt kurs i systemene C# (C Sharp), Asp.Net og Azure. Hvert system er sitt eget fag som går over to uker og avsluttes med en eksamen. Disse systemene var helt ukjente for oss fra tidligere.

Erhan: – De to første dagene hadde vi brief om hva som skulle skje de neste 7 ukene. Det ble delt ut utstyr, innlogginger og informasjon. Tilsammen 60 studenter ble fordelt i to klasser, hvor alle MSU-ere fra Communicate fikk sitte sammen. Nå som vi skal jobbe sammen etter kurset, er vi allerede godt kjent og kan dele erfaringer.

Hvordan søkte dere inn til Communicate og MSU?
Erhan: – Jeg ble tipset om en ledig stilling gjennom en bekjent. Halden er både min og Communicate sin hjemby, og derfor kjente jeg godt til bedriften fra før. I intervjuprosessen ble MSU-programmet raskt diskutert, og jeg grep muligheten.

Vilde: – Jeg søkte gjennom MSU-programmet. Først hadde jeg intervju med en av rekruttererne til MSU på Skype og deretter ble jeg akseptert inn i søkerportalen sammen med mange andre kandidater. På denne portalen er Microsoft sine partnere på utkikk etter ansatte. Communicate er en Microsoft Partner som tok kontakt og jeg fikk møte Jan Sverre (rekrutteringsansvarlig i Communicate). Han fikk meg til å føle meg velkommen og ønsket. Derfor takket jeg ja til jobben uten å nøle.

ArtikkelCommunicate2-min_web

Er Microsoft University et vanskelig kurs?

Vilde: – Jeg vil si nei. Det står på hjemmesidene at kurset er veldig tungt. Mange, inkludert meg selv blir nok veldig skremt av dette. Jeg var veldig engstelig for om jeg skulle klare det. Noen følte det var veldig tungt, og andre takler det fint. Det viktigste er at du er interessert og har lyst til å lære. Hvis du har det, tror jeg hvem som helst kan klare det.

Erhan: – Jeg har hørt at det er vanskelig å komme inn på MSU. Det var 800 søkere og 60 personer som ble plukket ut til .Net Azure Developer, retningen vår. Selve kurset har gått fint. Jeg har en bachelor i informasjonssystemer fra HIOF, men det var flere på studiene som ikke hadde teknisk utdannelse.

Vilde: – Det er ikke krise å stryke på eksamen heller. Du må bare ta det om igjen til du klarer det. I år besto alle MSU-ere fra Communicate på første forsøk.

Hvor går veien videre nå?
Vilde: - Nå har vi begge fast jobb hos Communicate og er ferdige med MSU kurset. De første to ukene skal alle MSU-erne gjennom et opplæringsprogram hos Communicate. Vi skal prøve oss frem i ulike systemer, teste og se hvordan det fungerer i praksis.

Erhan: - Når opplæringen er over, går vi ut i eksisterende og nye kundeprosjekter. Det blir en del reising, noen kunder sitter i Stavanger og rundt omkring i Norge. Det ligger an til å bli en fleksibel hverdag.

Vilde og Ehran jobber i Communciate etter MSU kurs

Hvilket inntrykk har dere av Communicate som arbeidsplass?
Erhan: – Communicate fokuserer mye på mennesker og at du beviser at du evner å tilegne deg kunnskap. De legger mer vekt på personlighet fremfor utmerkelser og gode karakterer.

Vilde: – I sommer, noen uker før oppstart av MSU, fikk vi en podcast fra Communicate. I podcasten delte Kaja og Bjørn-Otto, tidligere MSU-ere i Communicate, sine erfaringer fra kurset og hva vi kunne forvente.

– Jeg fikk den, hørte på den, og så slappet jeg av. Jeg er alltid litt nervøs når det skjer nye ting. For meg var det derfor veldig fint å høre om prosessen og hva man skal gjennom i forkant. Før podcasten leste jeg alt jeg kunne finne om hva vi skulle gjennom, og det virket overveldende. Podcasten senket skuldrene mine.

Har du et tips til den som vurderer å søke MSU?
Vilde: – Jeg mener at hvis du har en genuin interesse for tech, bør du søke uavhengig av karakterer og utdannelse. Er du interessert nok, har du en mulighet til å få til noe bra. Jeg har IT bakgrunn fra skolen, allikevel hadde jeg ikke forståelse eller vært borti 80% av det vi lærte på MSU. IT handler om å lære nye ting hele tiden.

Erhan: – Vi gleder oss til å sette i gang, nå har vi sittet rolig og fått mye informasjon uten å gjøre så mye konkret. Det er ikke jobberfaring å sitte på skolen, så det blir gøy å se hvordan alt vi har lært fungerer i praksis.

DSC07373-min

Besøk våre karrieresider


Her kan du se ledige stillinger og lær mer om hvordan det er å jobbe i Communicate. Klikk på bildet for å gå videre.

Likte du innlegget? Få nyhetsbrev på mail

Kanskje du liker disse

artiklene om karriere