Menu
Rask Digital Utvikling
Kontakt oss

MDC: En «snarvei» til digital innovasjon og moderne data management

Jonas Bariås
28.aug.2020 10:09:54

I en digital verden er data vår viktigste eiendel. Derfor har Communicate utviklet MDC, en akselerator som raskt gir deg bedre tilgang, kontroll og kvalitet på data.

Data er nøkkelen til automatisering, modernisering, analyse og innovasjon. Dessverre gjør rigide kjernesystemer, trege prosesser og kompleks, sårbar arkitektur at det er vanskelig å få tak i. Dette bremser den digitale utviklingen og gjør det vanskelig å gjennomføre de gode ideene.

– Dette er en kjent utfordring for de aller fleste. Det er ikke mengden data som er problemet, men hvor lite anvendelig det er. Her kommer MDC inn i bildet, sier Thor Olav Sørnmo, seniorarkitekt i Communicate. 

Se Thor Olav fortelle mer om MDC her:

HubSpot Video

 

Moderne forvaltning av data

I Communicate hjelper vi kundene våre med å skape rask digital utvikling. Kort oppsummert handler det om å bruke teknologi på en måte som gjør at virksomheten effektiviserer sine prosesser, sparer ressurser og evner å innovere og skape bedre brukeropplevelser.

– Dette er ikke mulig med data låst i siloer. Man må gå fra «dine og mine data» til «våre data», men det er mange som ikke har kommet hit enda. I stedet sitter man i ulike deler av en virksomhet og føler på samme problem. Det kan lett gjøres noe med gjennom MDC, som skaper et datalager på toppen av kjernesystemene, sier Thor Olav. 

Han trekker frem flere vanlige utfordringer som MDC vil hjelpe kunden med å løse:

  • Få raskt bedre tilgang og kvalitet på data
  • Autoskaler kapasitet etter behov i sanntid
  • Kontroller tilganger fra datalageret
  • Del data med interne og eksterne konsumenter
  • Avlaste forretningskritiske systemer
  • Reduser behovet for tunge integrasjoner
  • Ha uberørt oppetid på dine andre systemer ved eventuelle oppgraderinger, migrering og systemfeil.

– Verdiene MDC gir er mange og de vil merkes raskt. Det understøtter også dagens tilnærming til applikasjoner og systemer, hvor vi snakker om best of breeds. MDC gjør at man kun trenger å forholde seg til ett endepunkt hvor data ligger tilgjengelig, noe som gjør det lettere å lykkes med denne tilnærmingen. Man vil få mer ut av teknologien som er tilgjengelig, sier Thor Olav. 

Hvorfor «snarvei»?

Tradisjonelle løsninger for master data krever vanligvis så omfattende investeringer av tid og kostnader at mange velger å nedprioritere dette til fordel for andre IT-investeringer.

– Investeringsviljen er ofte mye større dersom teknologien ligger nærmere sluttbrukere. Men kontroll, tilgang og høy kvalitet på data er en fundamental del av en vellykket strategi i en digital verden. MDC vil kreve langt mindre ressurser fra et IT-budsjett, men samtidig gi kunden evnen til å modernisere og innovere i et helt annet tempo enn tidligere, sier Thor Olav.

Vi kaller løsningen en snarvei til digital innovasjon og moderne data management, fordi MDC er et resultat av noe Communicate har brukt år på å utvikle og raffinere. Løsningen bygger på Azure-teknologi og installeres og konfigureres på Microsofts skyplattform.

– Gjennom en kildekode vil man kunne få løsningen opp og kjenne verdi svært raskt. Ulike konsumenter vil raskt kunne hekte seg på løsningen og få tilgang på data med én gang, sier Thor Olav.. 

MDC icon

Last ned MDC Whitepaper

Vil du vite mer om verdien, funksjonaliteten og teknologien bak MDC? 

Last ned

Likte du innlegget? Få nyhetsbrev på mail

Kanskje du liker disse

artiklene om Våre tjenester