Menu
Rask Digital Utvikling
Kontakt oss

Maskinlæring og dens revolusjon i en digitalisert verden

Rohit Saggi
30.mai.2018 18:41:21

Temaet som Davide Roverso skal snakke om i Halden i august handler om både kunstig intelligens og maskinlæring. Begge blomstrer i denne nye, digitale verden og interessen for praktiske applikasjoner eksploderer. 


 1200x687_communicate_integrasjonsdagene_person2

Roverso har nesten 30 års erfaring innen maskinlæring og jobber som Chief Analytics Officer hos eSmart System. Her forteller han om noe av innholdet i foredraget sitt.

Se video nederst i saken!

Eksplosjon og praktisk bruk av maskinlæring

Hva driver eksplosjonen vi nevnte innledningsvis, og hvordan kan praktisk verdi bli hentet fra den?

– Når vi møtes i Halden, vil jeg vil gå mer innpå de ulike hovedtriggerne bak revolusjonen innen maskinlæring og samtidig gi praktiske eksempler på hva man spesifikt bruker teknologien til, forteller Roverso

Vi vil også få høre mer om hvilke utfordringer som oppstår under utviklingen av applikasjoner innen energi og kraftdistribusjon. Et av hovedtemaene vil være eSmart Systems sitt droneprosjekt og hvordan de bruker kunstig intelligens til å automatisere inspeksjoner for blant annet infrastruktur.

 

Nåtiden som gjelder

I følge Roverso må folk forstå at det er nå som gjelder, det er  vi kan bruke teknologien og kunnskapen til noe praktisk og verdifullt.

– Etter nesten 30 år er ikke teknologiene endret veldig mye. På slutten av åttitallet hadde vi ikke samme tilgangen til data som vi har i dag. Det må vi utnytte nå. Programmene vi bruker i dag er kodet på i 20 år i forhold til hva som er et bra trekk eller ikke.

På spørsmålet om hva Roverso tror ville overrasket ham mest dersom han dro 30 år tilbake i tid, svarer han: å oppdage at alt man tenkte ville bli mulig, faktisk er mulig å gjennomføre.

– Maskiner er faktisk i stand til å lære av seg selv, dersom riktige data er tilgjengelig og man vet hvordan man kan utnytte disse.

 

Har du lyst til å høre mer om erfaringene og kunnskapen til Roverso under årets Integrasjonsdager? Sikre deg plass ved å melde deg på nå! 

Meld deg på

 

Likte du innlegget? Få nyhetsbrev på mail

Kanskje du liker disse

artiklene om integrasjonsdagene