Menu
Rask Digital Utvikling
Kontakt oss

Maritim sektor er ikke så tradisjonell og konservativ som du kanskje tror

Rohit Saggi
13.jun.2018 23:37:12

Norge er den nasjonen innen shipping som innoverer mest. Vi er først ute med det siste og største. Vi har med andre ord en sterk posisjon i markedet, både lokalt og nasjonalt. Det er likevel mange som oppfatter maritim sektor som både tradisjonell og kjedelig. Thale Mjåvatn, leder for maritim sektor hos Microsoft, har som intensjon å vise at du tar feil.

Opplev Thale Mjåvatn på Integrasjonsdagene 2018_tag

– Jeg mener at Norge har en viktig posisjon i verden i forhold til å trekke denne industrien fremover. Det har vært en drøm å få snakke om noe jeg brenner for, både integrasjon, dataplattform og shipping (maritim ocean) som jeg nå får anledning til under årets Integrasjonsdager i Halden. Jeg gleder meg skikkelig, sier Mjåvatn entusiastisk.

Hun synes det er ekstra spennende å jobbe med digital transformasjon innen shipping fordi man får være med å påvirke på verdensbasis.

– Å formidle temaer som handler om bærekraft, kultur og ikke minst, teknologi er viktig for meg.

 

Næringslivet har en viktig rolle

Mjåvatn vil også fortelle om hvorfor Ocean i seg selv blir viktig. 70 % av Norges eksport kommer fra havnæringen, og det er veldig mye som skjer i forhold til FNs bærekraftsmål, United Nations Sustainable Development Goals (SDG).

– Erna Solberg, en av FNs offisielle SDG Advocates, har fokus på at verden skal kunne imøtekomme SDG-målene som er satt. Regjeringen vår jobber med å legge til rette for innovasjon innen den maritime sektoren. Det at man kan gjøre en positiv innsats innen miljø og bærekraft er viktig for meg, sier Mjåvatn.

 

Matnyttig for andre bransjer

For Mjåvatn er det spennende å fortelle om hvordan en bransje som blir sett på som konservativ, stadig innoverer.

– Verden har endret seg. Det er enklere for flere selskaper å ta i bruk nye, spennende teknologier. Hvordan den maritime bransjen tenker i forhold til det jeg skal si, mener jeg er spennende og nyttig også for andre, sier Mjåvatn.

­Hun mener at vi kan alle lære noe av denne bransjen og dens kultur. På Integrasjonsdagene kan hun love et engasjerende foredrag om prosjekter og initiativer som er med på å opprettholde Norge som den mest innovative nasjonen innen maritim sektor.

 

Har du lyst til å høre Mjåvatn under årets Integrasjonsdager? Meld deg på!

Meld deg på

 

Likte du innlegget? Få nyhetsbrev på mail

Kanskje du liker disse

artiklene om Integrasjonsdagene