Menu
Rask Digital Utvikling
Kontakt oss

Hvorfor fremtidens valuta er tillit

Ranja Pedersen
14.jun.2018 18:04:12

Stefan Hyttfors, futurist og forfatter, kommer til Integrasjonsdagene for å snakke om hvorfor tillit er det avgjørende grunnlaget for samarbeid. Hva som skjer når falske profiler sprer propaganda på nett, sosiale medier ødelegger livet ditt, WHO alarmerer om depresjon og Zuckerberg lover å fikse Facebook, er noen av temaene han belyser.

Opplev Stefan Hyttfors på Integrasjonsdagene 2018_tag

 For tusen år tilbake var tillit på et enkelt nivå, fra et menneske til et annet. Foreldre og venner man stolte på, og som man derfor hadde tillit til. Når denne type tillit eksisterer, er det også grunnlag for samarbeid. I løpet av de siste 2-300 årene har dette endret seg. 

– Vi har beveget oss fra å leve i små byer og samfunn, til større byer med større institusjoner. Det blir vanskeligere med samarbeid mellom mennesker fordi samme tillit ikke eksisterer, sier Hyttfors.

Han mener at det er spesielt i den digitale verden man ser at alle institusjoner ikke klarer å henge med.

– Politikere, næringsliv og medier taper tillit fordi vi mennesker ikke lenger tror at institusjonene kan løse problemene våre, mener Hyttfors.

 

Forståelse for hva vi gjør

Hyttfors reiser rundt i verden og snakker om ulike trender innen flere typer industrier. Det være seg trender innen økonomi, teknikk eller ulike typer utvikling.

– Det handler om å forstå hva vi holder på med, hvilke valgmuligheter vi har og hvilke veier vi kan gå. Ingen kan løse klimapolitikk, kunstig intelligens eller jobbsikkerhet. Og grunnen er at dagens problemer har en ting til felles: tillit og utfordring med globalt samarbeid, sier Hyttfors.

Han mener vi må samarbeide på tvers av grenser, og at vi mennesker må forstå at proteksjonisme og nasjonalisme er vår største trussel.

– Det gjelder å starte med seg selv, snarere enn å peke finger mot andre. Vi må ha et globalt tankesett. Vi må forstå hva vi gjør og hva vi vil beskytte. Om ikke små land som Norge og Sverige kan lære andre hvordan man skal gjøre det, er det ingen som kommer til å lære det, fortsetter han.

 

Viktig å være rollemodell

Vi må være gode rollemodeller og vise andre at det ikke handler om ideologi, spare penger eller være godhjertet. I følge Hyttfors handler det om å drive smart forretning og ta strategiske avgjørelser.

Hyttfors påpeker at man må ha bærekraft som overordnet tanke.

– Det er sosial bærekraft og balansen mellom kjønnene som blir viktig. Kundene våre, barna våre - alle kommer til å ha tilgang til mye informasjon. Når informasjon blir handelsvare, blir tillit avgjørende for hvem du vil være og hvem du vil samarbeide med.

 

Er du nysgjerrig på hva det innebærer at fremtidens valuta er tillit? Meld deg på Integrasjonsdagene og hør Hyttfors fortelle deg mer!

Meld deg på

 

Likte du innlegget? Få nyhetsbrev på mail

Kanskje du liker disse

artiklene om integrasjonsdagene