Se video nederst i saken!
Hva betyr Blockchain for oss
Ramvi planlegger å fortelle deg om smarte kontrakter og hvilke muligheter Blockchain åpner opp for. Gründeren som du blant annet finner på listen til Kapital «topp 40 under 40» er også blitt kalt for Gudfaren innen norsk Blockchain. Ramvi ga opp Master-oppgaven sin til fordel for fulltidsjobbing med Blockchain. Året var 2013 og Snowden var på alles lepper.
Hvordan få fordelene av Big Data samtidig som man kan ivareta personvern? var spørsmålet Ramvi stilte seg. Svaret var Ethereum, verdens største plattform som er dedikert til å bygge desentraliserte applikasjoner for å tilby uendelige muligheter innen Blockchain-teknologi. Ramvi så muligheten og det gikk snaue to år før det egenoppstartede firmaet, Blockchangers, var et faktum.
– Jeg har voldsomt tro på Blockchains demokratiserende effekter, så da er det tre ting vi fokuserer på hos oss, for å spre Blockchain: community, produktutvikling og konsulentvirksomhet, forteller Ramvi. Alt vi driver med er viktig, men spesielt konsulentvirksomheten, for at selskaper skal ha et sted å henvende seg når de lurer på: hva betyr Blockchain for oss?
Fremtiden og Blockchain sin rolle
Ramvi mener at Blockchain kommer til å endre alt. På spørsmål om hva han ser i krystallkulen for fremtiden, henviser han til Jeremy Rifkin som blant annet har skrevet boken «The Third Industrial Revolution». Rifkin mener at årsakene til de industrielle revolusjonene er store skifter i bransjer som energi, transport/logistikk og kommunikasjon.
Først ute var kull, tog og telegram. Deretter var det olje, T-Ford (bilbransjen) og telefon (i tillegg til tv og radio). I den tredje industrielle revolusjonen er Blockchain en sentral aktør.
– Blockchain er på en måte verktøyet på samme måte som motor er for bilen. Blockchain er en del av revolusjonen, men utgjør ikke hele revolusjonen alene. Teknologien som kommer nå passer veldig godt med den retningen vi går i, sier Ramvi ivrig.
Oslo er mulighetens Berlin
Blockchangers står bak Oslo Blockchain Day som så dagens lys i 2016. Målet har hele tiden vært å gjøre byen til et teknologisenter.
– Oslo vil trolig aldri bli det nye Silicon Valley, men mulighetene for at byen kan bli det nye Berlin, er absolutt tilstede, forteller Ramvi.
Den unge gründeren trekker frem verdien av å strukturere organisasjoner i fremtiden. Det å gå fra hierarki til nettverk.
– Dette er spennende. Vi lever i et samfunn hvor det finnes veldig klare roller, for eksempel i medlemsorganisasjoner hvor forskjellige roller gir forskjellige krav og rettigheter. Dette vil bli visket ut etter hvert.
Som et eksempel viser Ramvi til Skiforeningen. Kanskje man ikke er medlem, men kanskje man kan bli med å påvirke likevel? Dette kan man innfri ved å tillate at man kan betale en liten andel for å ta del i noe, og ikke full medlemsavgift. Løsninger hvor personer kan leve i limbo mellom ikke-medlem og styreleder, eksisterer ikke per i dag fordi det ville vært for vanskelige å organisere, men med autonome organisasjoner og smarte kontrakter på Blockchain, kan man få til dette på sikt.
Meld deg på Integrasjonsdagene i august og sikre deg plass på foredraget til en ekte Blockchain-entusiast!
artiklene om integrasjonsdagene