Charlotte Aschim om levedyktig business med bærekraftig teknologi

Jonas Bariås
06.mai.2019 13:47:45

I nesten alle bransjer snakkes det om innovasjon og bærekraft. Etiske spørsmål blir heftig diskutert og miljøhensyn har aldri vært viktigere. Hva kan din bedrift gjøre for å starte opp med bærekraftig teknologi, og hvilke resultater gir det?

Ei som kan gi deg svaret på disse spørsmålene er Charlotte Aschim. Hun er gründer av teknologibedriften TotalCtrl, en bedrift som utvikler løsninger for å dramatisk redusere svinn og øke lønnsomhet i detaljhandel.

- Bærekraftig teknologi gjør bedrifter profitable og effektive. Vi ser helhetsbildet i en organisasjon og driller ned i verdikjeden fra produksjon til søppel, for å gjøre forbedringer som gagner miljø og drift, sier Charlotte.

Med FN´s bærekraftsmål som ledestjerner

Bærekraftsmålene fra FN skal sikre at verden har en felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Dette er Charlottes og bedriften TotalCtrl´ store ledestjerner i arbeidet med å utvikle bærekraftig teknologi. I følge Charlotte handler det om å identifisere det manuelle arbeidet bedrifter bruker mest tid på, og jobbe seg videre derfra.

Lær mer om bærekraftig teknologi på Integrasjonsdagene 2019

Program og påmelding

- Et eksempel kan være butikkansatte som går rundt i butikken med manuelle lister og egne øyne for å finne varer som er gamle, utgått eller defekte. Ved å sette teknologi på denne arbeidsoppgaven vil det være enormt mye tid som kan spares inn. Det fører til friske fine varer i butikken og smartere innkjøpsrutiner.

Vi trenger at ting blir enklere slik at vi bruker tiden vår på det som er verdifullt for kundene.

Resultatene fra å implementere slike løsninger er i følge Charlotte mer levedyktig business som viser seg å gi positive fordeler for kunden og leverandørene tilbake i kjedeleddet. Desto mer optimal bedriften er, jo bedre effekter ser du, kanskje heller ikke så overraskende.

- Mer kontroll på varene betyr bedre kontroll på kostnadene. Det gir rom for å senke kundens kostnader eller kanskje tilby et større utvalg i butikkene. Vi ser at bedrifter som tar i bruk bærekraftig teknologi får rom for kreativ pengebruk som tillater dem å innovere med nye løsninger og tjenester. Jo bedre lønnsomhet jo mer spillerom har du.

Gjelder ikke bare detaljhandel

Aschim tror det ligger et stort potensialet i de mer tradisjonelle bransjene som forsikring eller advokattjenester. Dette er bransjer preget av omfattende manuelle prosesser som enkelt kan digitaliseres.

Lær mer om bærekraftig teknologi på Integrasjonsdagene 2019
Program og påmelding

- Forsikring, advokat og de mer tradisjonelle bransjene vil ha stor nytte av å få inn teknologi og bærekraft som fokus med sirkulær økonomi. Arbeidsoppgavene er gjerne omfattende, tidkrevende og repetitive. Dette er det beste utgangspunktet for å implementere bærekraftig teknologi.

- Vi trenger at ting blir enklere slik at vi bruker tiden vår på det som er verdifullt for kundene.

Meld deg på Integrasjonsdagene

I takt med digitaliseringen oppstår nye krav og forventninger. Vi ønsker full åpenhet rundt produksjonsprosessen, varens opprinnelse, hvordan varene pakkes, transporteres og lagres.

Meld deg på

Likte du innlegget? Få nyhetsbrev på mail

Kanskje du liker disse

artiklene om bærekraftig teknologi