Skolebøker er ikke nødvendigvis bedre enn digitale læremidler

Jonas Bariås
27.jun.2019 10:01:55

 

 

29.august sparker vi i gang Integrasjonsdagene 2019 med fokus på menneske, maskin og mening. Konferansen har vært et samlingspunkt for forretningsledere og teknologer i over 20 år. Vi møtes for å høre inspirerende foredrag om tverrfaglighet, kultur, teknologisk nyvinning og bærekraftig teknologi, så du blir inspirert til å tenke nytt og får kunnskapen du trenger til å gjennomføre grepene som er riktig for din virksomhet.

Ingrid Vinje, leder for forskning og utdanning i Abelia, er blant årets foredragsholdere. Hun er lidenskapelig opptatt av læring og skaperkraft, og mener det er på høy tid at flere bransjer får øynene opp for hva man kan oppnå med ny teknologi. Skolen er et eksempel hvor digitalisering gjerne blir ansett som den store, stygge ulven, mener hun. 

- Opprinnelig er jeg spesialpedagog med en stor interesse for digitale læremidler. Jeg tror ikke på at skolebøker nødvendigvis er noe bedre enn digitale læremidler. De representerer to ulike verdener, og sistnevnte får altfor lite oppmerksomhet.

Skaperglede og skapere, fremfor passive mottakere

Ingrid skulle gjerne sett flere digitale læremidler i skolesystemet. Hun mener at det er altfor lite digital kompetanse i lærerutdanningen, og interessen må skapes blant elevene allerede i grunnskolen. Her har politikerne ansvar for å ta grep, påpeker hun.

– Jeg grubler mye over hvor passive nordmenn er. Vi er flinke til å bruke andres teknologi, men jeg savner at vi omfavner et tankesett med innovasjon i sentrum.

Hun presiserer at det ikke er nødvendig at hele Norge skal bli gründere, men at alle kan gjøre mer.

- Vi må slutte å være passive, og heller begynne å skape. Denne tankegangen må også overføres til våre barn, og den kommende generasjonen.

Klikk for å bli kjent med flere av
foredragsholderne under Integrasjonsdagene

Under Integrasjonsdagene skal Ingrid snakke om det å omstille seg fra å bruke teknologi, til å faktisk skape teknologi. Hun håper å inspirere publikum til å utfordre etablerte sannheter, og heller reflektere over hvordan man kan utvikle teknologi for et bedre miljø, utdanning og samfunnsperspektiv.

Samle ulike bransjer for å skape tverrfaglige fordeler

Videre ønsker hun også å oppfordre oss til å slutte å dele inn ulike bransjer. Utdanning, teknologi og miljø burde samles.
- Integrasjonsdagene samler og setter sammen ulike miljøer, slik at vi kan tenke større enn det én bransje kan gjøre alene.

– Tverrfaglighet er spesielt spennende når man tenker på å skifte yrke. De fleste av oss kommer nemlig til å bytte både arbeidsplass, yrke og bransje flere ganger i livet. Da er det viktig å lære seg evnen til å omstille seg, og det å utfordre seg selv. Hver og en har ansvar for egen utdanning og kompetanse.

– Å være lærevillig vil altså være den viktigste egenskapen for årene fremover.

Bli med på Integrasjonsdagene 2019!

20 foredragsholdere og 200 deltakere inntrer idylliske Halden for en real vitamininnsprøytning av kunnskap om teknologi og bærekraft. Tema i år er mennesker, maskiner og mening.

Klikk for å gå til Integrasjonsdagene.no

Likte du innlegget? Få nyhetsbrev på mail

Kanskje du liker disse

artiklene om rask digital utvikling