Advarer mot digitaliseringens skyggeside

Rohit Saggi
15.jan.2019 22:51:34

Integrasjonsdagene_Dag1_RedAnt_JPEG_Lowres_ (67 of 188)Varm teknologi skal bidra til at teknologi forblir en velsignelse.  Anna Kirah, designantropolog og psykolog, har et klart og tydelig budskap: Teknologien endres så raskt at vi ikke klarer å få tak i det. følge henne har dette alvorlige konsekvenser for samfunnet og vår fremtid. Teknologien påvirker oss i stadig større grad og ingen er uberørt

Kirah mener at virksomheter må skape flere meningsfulle, relevante og bærekraftige løsninger som tilfører verdi. Vi må også tenke på hva som er best for mennesker i alt vi gjør. Hun mener at sosiale medier gjør oss dummere, og at Google frarøver oss evnen til å lære kritisk tenkning. Faren for å kun omgås med folk som mener det samme som oss, er stor.  

At teknologien påvirker oss er noe vi vet, og de som skaper de tekniske løsningene tenker generelt for lite på hvordan vi mennesker fungerer. Kirah er derfor en sterk forkjemper for at designere og teknologer skal forstå bedre menneskene som løsningene utvikles for.  

- Systemer må knyttes sammen slik at de hjelper brukerne, ved at den ene prosessen hjelper videre til den neste. De mest populære tjenestene er de som hjelper sine kunder/brukere. 

Vil du lese mer om tjenestene Kirah mener du bør tenke på i en verden med rask digital utvikling? Last ned vår e-bok og les hele artikkelen her.

Click me

Likte du innlegget? Få nyhetsbrev på mail

Kanskje du liker disse

artiklene om integrasjonsdagene