Rask digital utvikling i Prime Cargo/SR Group

Jonas Bariås
13.jun.2019 11:05:51

I januar 2019 åpnet Prime Cargo og SR Group det største anlegget i Norge innen tredjepartslogistikk.

Med en digital tjenesteplattform fra Communicate står selskapet bedre rustet enn noensinne til å levere den optimale samhandling mellom kunder, leverandører og partnere - hver eneste dag. Digital tjenesteplattform er et nøkkelord når Roy Kristensen, CEO i SR Group, forteller om hvordan de har kommet over et av virksomhetens største hindre for effektivt arbeid. 

- Vi ønsker å kommunisere mest mulig elektronisk med kundene våre. Utfordringen i det ligger jo i at kundene våre bruker ulike systemer, som skal kunne kommunisere med våre systemer. Prosessen har blitt veldig kostbar og unødvendig kronglete fordi vi har manglet en digital tjenesteplattform, sier han.

2 måneder senere

SR Group er selskapet som eier Prime Cargo. Kristensen forteller at de har store ambisjoner med å digitalisere forretningen deres; de ønsker å være best i sin klasse.

Tidlig i 2019 flyttet selskapet inn i et nytt logistikkanlegg på hele 44.000 kvadratmeter i Vestby Kommune. I tillegg har de ytterligere 4000 kvadratmeter med utendørs lagringsplass på tomten. På det nye gigantlageret kan de håndtere frakt og varemottak, lagring, plukk og videre distribusjon for andre selskaper.

Målet deres er å gjøre hverdagen for andre enklere. Da måtte de først sørge for at deres egen hverdag var mer oversiktlig, poengterer Kristensen.

- Vi hadde det første møtet med Communicate i april 2018. Allerede to måneder senere var den digitale tjenesteplattformen oppe og gikk. Da vi kjørte i gang for fullt på det nye anlegget i januar gikk alt veldig bra, sier Kristensen.

Tryggere for alle

Med en digital tjenesteplattform som gjør det lettere å innhente og dele informasjon og data, mener han at SR Group og Prime Cargo kan knytte kundene tettere til seg.

- Nå har de større innsyn, god kontroll og det er enklere å samhandle. Det gjelder fakturering, at de alltid er oppdatert på hvilke varer som er på lager, hva som kommer inn og hva som går ut til enhver tid. De føler trygghet, vi føler trygghet, vi kan hele tiden utfordre hverandre og utvikle samarbeidet videre, sier han.

Samarbeidet mellom SR Group, Prime Cargo og Communicate er ett år gammelt, men Roy understreker at de er langt ifra ferdig med å digitalisere. Prosjektet har raskt gitt SR Group og Prime Cargo verdi, og har lagt et godt grunnlag for at de kan realisere ambisjonene sine.

- Det er jo et veldig nytt forhold enda, men vi har en policy om at vi skal ha langsiktige relasjoner med våre gode leverandører. Jeg husker vi hadde et møte med Communicate og at jeg tenkte i etterkant: “Wow, disse vet hva de snakker om.” Rådgivningen vi fikk og og hvordan prosessen har vært i ettertid har vært en veldig positiv opplevelse for oss, så jeg kan ikke si annet enn at vi gleder oss til fortsettelsen, sier Kristensen.

Likte du innlegget? Få nyhetsbrev på mail

Kanskje du liker disse

artiklene om digital tjenesteplattform