Menu
Rask Digital Utvikling
Kontakt oss

En plattform for å forstå kundene

Rohit Saggi
13.nov.2018 10:00:00

shutterstock_1112223059

For å skape tjenestene som kundene ønsker, haster det å modernisere den digitale grunnmuren. De som lykkes best med innovasjon har ofte tre tydelige kjennetegn.

Teknologi er viktigste virkemiddel for å lykkes inn i fremtiden. De lederne i varehandelen som har forstått dette har evnet å kombinere strategi og teknologi rundt ett hovedformål: Hvordan oppdage hva kundene egentlig ønsker.  Dessuten har de fått på plass ny kompetanse, der særlig teknologisk forretningsforståelse er viktig. I korte trekk: Ferdigheter som behøves for å forstå behov før de oppstår, og utvikle tjenester der brukeropplevelse er i høysetet.

Vil du vite mer om akkurat dette temaet? Du kan laste ned en gratis e-bok her

Last ned nå

Tydelige fellesnevnere hos de beste

Det haster for tradisjonelle aktører å bruke de samme virkemidlene som virksomhetene som er født i den digitale økonomien, for å kunne:

  • Bruke innsikt til å skape de best likte tjenestene
  • Levere raskere og bedre
  • Komme til markedet med nye forretningsmodeller
  • Jobbe smartere ved å digitalisere arbeidsformer

Da kommer man ikke utenom digitale plattformer. Mange store norske aktører i varehandelen har i det stille investert i nye funksjoner som bygger bruer mellom virkelighet og mulighet. Vår erfaring er at aktørene som nå er klare for fremtiden, har valgt den samme typen arkitektur, bruker de samme skyteknologiene, og utvikler på de samme premissene.

Kan dere spå og eksperimentere?

Innsamling og analyse av kundedata gir evne til å tilby personlige tilbud og opplevelser i alle salgskanaler. En god analyseplattform gjør det enklere å anslå etterspørsel, øke lojalitet og forbedre forsyningskjeden. Derfor er det viktig at varehandelen har:

  • Løsninger som kan hente frem riktig data til rett tid
  • Muligheten til å knytte sammen løse tråder, og sette informasjon i sammenheng
  • Gode løsninger som visualiserer innsikten
  • Innsikt i kundedatabasen slik at man proaktivt kan jobbe mot de ulike segmentene
  • Løsninger som spår fremtidig kundeadferd
  • Muligheten til å eksperimentere og utforske

En smart tjenesteplattform midt i virksomhetens tekniske grunnmur gir muligheter. Faktisk er det slik at kun fantasien begrenser hvilke tidkrevende, kjedelige og manuelle arbeidsprosesser som kan løses raskere, bedre og mer nøyaktig. Mennesker og maskiner danner nå nye typer samarbeid som skaper mer effektive prosesser, der ansattes tid frigjøres slik at de kan løse mer spennende utfordringer. Når forretningen tar eierskap til teknologien kommer også ofte ketchup-effekten av kreative ideer og spennende muligheter.

Vil du vite hva flere norske handelsvirksomheter har gjort for å komme hit? Les mer om vårt gratis fagseminar her

Program og påmelding

Likte du innlegget? Få nyhetsbrev på mail

Kanskje du liker disse

artiklene om digital tjenesteplattform